logo
This is Photoshop's version of Lorem Ipsum. Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auctornisi elit consequat
Latest Posts
+387648592568
info@GOtravel.com

Urmărește-ne și pe:

Sus
 

Urme extraterestre în România

Urme extraterestre în România

Urme extraterestre în România

NASA și extratereștrii. Oamenii de știință au venit în România pentru a vedea un loc unic pe planetă.
Cercetătorii elveţieni studiază dovezile

Ion Zahiu şi Ştefan Nica

Există viaţă extraterestră? Cum arată vieţuitoarele sau fiinţele de pe alte planete? Ce fel de aer respiră? Sunt ele și pe Pamânt? Sunt printre noi sau în adâncul Terrei?
Au fost şi-au plecat, lăsând semne în urma lor? Câteva descoperiri din România, despre care s-a vorbit pe larg, se bucură în prezent de interesul unor cercetători străini.

Un loc necunoscut, izolat de 5,5 milioane de ani de pe Pâmant, ca o capsulă nedetectată a timpului a fost descoperită în România. Un loc ce ascundea un secret incredibil.
El a ieşit la lumină când s-a hotărât construirea unei termocentrale și s-a dispus efectuarea de foraje. În timpul lucrărilor a fost descoperită o cavitate la 20 de metri adâncime.
Aici se află o peșteră, ce are 220 metri lungime, în care oxigenul este prezent în proporţie de doar 10 %., bioxidul de carbon 2-3,5 %, metanul 1-2 %, iar hidrogenul sulfurat 8-12 mg/l.
Peștera Movile se află lângă Mangalia și a fost descoperită în 1986 de către Cristian Lascu, reputat speolog, redactor șef al revistei National Geographic România și președinte al  Grupului pentru Explorări Subacvatice şi Subterane (GESS).
Unicitatea mondială, constă în faptul că aici s-au descoperit forme de viaţă care trăiesc pe baza procesului de chimiosinteză. S-au descoperit 35 de specii noi necunoscute lumii știinţifice. Miriapode, melci, singurul scorpion de apă dulce, prima lipitoare cavernicolă din lume, o specie nouă de păianjen ș.a. În lipsa vederii, vieţuitoarele se bazează pe simţul tactil, având antene lungi. Toate sunt depigmentate având o culoare pală.

NASA în România.

La început totul parea incredibil, încât timp de mai mulţi ani descoperirea a fost primită cu neîncredere în mediul academic românesc.
Apoi cercetătorii de la NASA (National Aeronautics and Space Administration), care studiaza posibilitatea vieţii extraterestre au venit în România pentru a cerceta peștera.
Oamenii de știinţă americani au fost surprinși și fascinaţi de ce au găsit, iar în cele din urmă au ajuns la concluzia certă, că viaţa poate exista și în absenţa oxigenului. Astfel posibilităţile de existenţă a vieţii extraterestre cresc considerabil. Viaţă ar putea exista chiar pe Planeta Marte, au apreciat cercetătorii NASA.

În atenţia întregii lumi.

Din 1992 reputate publicaţii și canale de televiziune din întreaga lume au început să scrie articole, să publice studii, și să facă filme, peștera primind în acest fel recunoaștere și apreciere internaţională. Astfel Şerban Sârbu a publicat un studiu în prestigioasa revistă ştiinţifică Science.
Discovery, BBC, Televiziunea Franceză ARTE, Televiziunea Germană au facut filme documentare. S-au scris articole în National Geographic, Life, New York Times, Le Monde, La Recherche, Stern, Der Speigel, Geo, Economist ș.a. în care se apreciază ca viaţa din peșteră este una dintre cele mai mari descoperiri ştiinţifice ale secolului XX.
S-au pus bazele unei știinţe noi prin studierea acestui ecosistem complex de peste 100 de specii: xenobiologia. Cercetătorul român Radu Popa are singurul curs de xenobiologie din lume la Portland State University, fiind invitat și la Jet Propulsion Laboratory.

Specialiștii de la NASA, împreună cu oameni de știinţă și speologi din România, SUA și Italia au făcut cercetări și în peșterile Lechuguilla din New Mexico, SUA, cu o lungime de 220 km. și Peştera Frasassi, din Munţii Apenini din Italia. Şi acolo au fost descoperite forme de viaţă similare în emanaţiile de sulf existente.
Hidrogenul sulfurat se găsește în adâncurile Mării Negre. Probabil print-o fisură de adâncime a ajuns și în peșteră. Apa de aici fiind sulfuroasă și termală. Temperatura fiind de 21 ° C. S-a descoperit o peliculă cu o consistenţă cremoasă şi plină cu microorganisme care este sursa de hrană a vietăţilor subterane.
NASA a concluzionat că acesta ar fi singurul loc din întreaga lume unde viaţa ar continua chiar şi în urma unui atac nuclear. În peșteră nu s-au găsit urme de radiaţii, asta în condiţiile în care solul României  conţine izotopi radioactivi, după dezastrul de la Cernobîl.
Peştera Movile a fost declarată obiectiv de grad zero. Imagini din peşteră pot fi văzute la sediul GESS din Mangalia.

Artefacte extraterestre?

Alte descoperiri uluitoare au fost făcute în celalalt colţ de ţară, la Aiud.
In 1973 într-o carieră de pietriș de pe malul Mureșului, la o adâncime de 10 metri au fost găsite trei piese din aluminiu lânga scheletul unui mamut.
Obiectele prezintă orificii și goluri cilindrice. La una din piese, două din goluri se îmbină în unghi drept.
S-au făcut analize metalografice de către cercetătorii de la İnstitutul de Fizică Atomică Măgurele și s-a constatat că aliajul conţine 90% aluminiu, staniu și înca alte 11 elemente. La aceleași concluzii au ajuns și inginerii din Baia Mare și de la Alro Slatina.
Datarea după stratul pietrificat a indicat o vechime mai mare de 100.000 de ani, , ori, din cât se ştie oficial, aluminiul a fost obţinut prima dată în laborator abia în 1825 de fizicianul şi chimistul danez Hans Christian Ørsted. Şi abia după 1883 a început fabricarea lui pe scară industrială. În plus este nevoie de tehnologii complexe pentru a realiza un aliaj între aluminiu și staniu.  Cadmiu a fost descoperit în 1817.
Aluminiul formează la suprafaţă un strat superficial de oxid protector. El oxidează în timp îndelungat în profunzime, ori grosimea stratului la obiectele găsite era de aproximativ jumătate de centrimetru, ceea ce indică o îmbătrânire a metalului. Vechimea era cu mult mai mare de 100 de ani.

Oamenii de știinţă de la Lausanne studiază piesele.

Obiectul numit și “călcaiul de la Aiud” a ajuns la Lausanne, în Elveţia unde s-a făcut datarea cu C 14. Cercetătorii elveţieni au stabilit o vechime de … 250.000 de ani.
După 2007 presa străina s-a interesat de piesele de la Aiud. Acestea fac parte din categoria artefactelor anomalii cunoscute sub denumirea de “ooparts”(Out of Place Arthefacts).
În cartea publicată la zece ani de la descoperire, în anul 1983 “Enigme în galaxie”, Florin Gheorghiţă făcea pentru prima dată o prezentare a unuia din obiecte, însoţită și un desen. Un specialist în tehnica aviatică a sugerat că obiectul ar putea fi talpa unuia din suporţii de aterizare, de la un aparat de zbor. Acesta seamană cu talpa de aterizare a modulului cu care s-a aselenizat pe Lună.
Gheorghe Cohal, directorul asociaţiei ufologilor români spune că: “În cazul în care substanţele din compoziţia acestei bucăţi de aluminiu nu au fost fabricate pe Pământ, logica spune că provine din altă parte din Univers.”
Profesorul și scriitorul Dan Farcas susţine că: “Călcâiul nu pare fabricat pe Pamânt și de aceia s-a speculat că un mastodont ar fi atacat un ozn. A lovit ozeneul și a reușit să desprindă talpica înainte ca acesta să iși ia zborul”.
Artefactele sunt expuse la Muzeul de İstorie din Cluj-Napoca. În Aiud puteţi vedea locul descoperirii si puteti vizita cetatea medievală, a cărei construcţie a început în secolul XIV pe locul unei foste așezări daco-romane.

În concluzie, descoperirea de la Peștera Movile demonstrează că viaţa poate exista și altfel dacât știam până acum și că ar putea exista şi în alte părţi și poate chiar în sistemul nostru solar. İar piesele de la Aiud ne duc cu gândul că aici, fie a trăit o civilizaţie avansată, fie că piesele provin de la o civilizaţie extraterestră.
Dupa Mangalia, Aiud și Cluj-Napoca vom călătorii şi în alte locuri misterioase pentru a căuta noi dovezi.

Va urma

Foto: GESS, George Cohal, Cunoaste Lumea, Alex Paraschiv, Gandul.

Testimoniale

Articolul a fost publicat de autori si in revista Formula As.

“Doamna Sanziana Pop este interesata de materialul dvs. pe care il vom publica: „Agenţia spaţială americană (NASA) pe urmele extratereștrilor în … România. Oamenii de știinţă de la Lausanne, Elveţia studiaza alte dovezi indubitabile.” Va rugam sa ne trimiteti urgent un numar de telefon la care sa va putem contacta, si va rugam sa trimiteti si imagini. Multumim!” Redactia Secretar general de redactie: Ruxandra Constantinescu
Formula As, numarul 1217
http://arhiva.formula-as.ro/2016/1217/periscop-60/urme-extraterestre-in-romania-20757

Sorry, the comment form is closed at this time.