logo
This is Photoshop's version of Lorem Ipsum. Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auctornisi elit consequat
Latest Posts
+387648592568
info@GOtravel.com

Urmărește-ne și pe:

Sus
 

Feerie de iarnă în Carpaţi

Feerie de iarnă în Carpaţi

Feerie de iarnă în Carpaţi

Ninge!
Surâzi şi ia-ţi o clipă de răgaz. Aminteşte-ţi, cu câtă bucurie ai întâmpinat prima ninsoare.
Puritatea tocmai se naşte în dansul hipnotic al fulgilor de nea ce se pogoară din înalt.
Uneori ninge liniştit ca-n basme, alteori viscolit.
E vremea zborului cu schiurile pe pârtie sau a plimbărilor cu sania trasă de cai în clinchetul zurgălăilor ori a alunecărilor cu sania pe derdeluş: iuhuu. E şi timpul drumeţiilor în Carpaţi printre brazii şi copacii înveşmântaţi în alb. Şi nu doar în munti ci şi pe şesuri ori pe dealuri iarna ştie să întindă covoare fermecate, să pună flori de gheaţă în feresti, în timp ce copiii măiestresc oameni de zăpadă.

 

Iarna e un artist care sculptează cascade de gheaţă ori inchipuite castele în munti.
Călătoreşte în timp cu mocăniţa de iarnă in Maramures. În Bucegi află secretul Sfinxului de sub cuşma de nea. Poposeşte la hotelul de gheaţa de la Bâlea şi patinează pe lac ori admiră zăpada şi aburii termali de la Cascada Clocota.
Iarna e şi vremea pentru acasă, căci iarna ne apropie de cei dragi şi de oameni iar sărbătorile ne trimit cu gândul la El.
În zvon de colinde aşteptăm sosirea Moşului. Iarna, la cumpăna dintre ani, e şi noaptea dorinţelor. In aerul cristalin sclipirile zăpezii ne poartă paşii spre puritate iar lângă jocul flăcărilor din şemineu poveştile prind farmec.
Vino în feeria de iarnă!
Ninge!

Ion Zahiu Călătorii Alpestre

Eduard Gutescu, menţiune National Geographic Traveler
Fotografii artistice de colecţie Sebastian Bleoju

 

Sorry, the comment form is closed at this time.